Με κάθε αγορά σας παίρνετε δώρο ένα κουπόνι
επιπλέον έκπτωσης -10% για επόμενη αγορά.​
Banner1

Tuyserkan - Hamadan Περσικό Χαλί 210x153

Tuyserkan - Hamadan Περσικό Χαλί 210x153

Τα χρώματα κάθε χαλιού φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με την πλευρά από την οποία τα κοιτάζετε. Μπορείτε να δείτε το χαλί από διάφορες οπτικές στις παρακάτω εικόνες:

 • Τελική Τιμή: 444         Έξτρα Έκπτωση -30%
 • Τιμή Προσφοράς: 635 € 50%
 • Τιμή Internet: 1269 €
 • Κωδικός Χαλιού: nmd13296-925
 • Μέγεθος: 210x153 cm
 • Πάχος: Μεσαίο (5-10 mm)
 • Παλαιότητα: 0-20 (Καινούργιο)
 • Προέλευση: Ιράν/Περσία
 • Πέλος - Στημόνι: Μαλλί σε Βαμβάκι
 • Πυκνότητα Κόμπων: περίπου 120.000 κόμποι ανά m²
 • Χρώματα χαλιού:

Χαλιά Tuyserkan: Η πόλη Τουζερκάν (Tuyserkan) βρίσκεται 10 χλμ. νότια του Χαμαντάν (Hamadan) σε μια παραμυθένια κοιλάδα στα όρη Αλβάντ (Alvand). Σε όλα τα χωριά της πόλης υφαίνουν πανέμορφα χαλιά στα οποία δίνεται το όνομα Tuyserkan και τα οποία είναι πολύ καλής ποιότητας και επιμελημένα στην ύφανσή τους. Χαρακτηριστικό σχέδιο στα χαλιά Tuyserkan είναι μία ζιγκ-ζαγκ γραμμή κατά μήκος της μπορντούρας. Στο κέντρο έχουν συχνά` έναν μεγάλο ρόμβο. Τα χρώματα τους συνήθως είναι το ίντιγκο μπλέ και το μπέζ. Η ποιότητα των μαλλιών, τα οποία είναι βαμμένα με φυτικά χρώματα, είναι εξαιρετική, με μια ξεχωριστή λάμψη.

Χαλιά Hamadan: Η πόλη του Χαμαντάν (Hamadan) βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, 300 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης. Είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και αναφέρεται στην Αγία Γραφή με το όνομα Eκβάτανα. Η πόλη είναι κέντρο συγκέντρωσης και εμπορίας των χαλιών που υφαίνονται σε εκατοντάδες κοντινά χωριά και πόλεις. Πολλά από τα χαλιά πωλούνται με δικά τους ονόματα, όπως Nahavand, Tuiserkan, Malayer, Hosseinabad, Burchalow, Enjilas, Lilihan, Khamse και Zanjan. Τα πιο απλά χαλιά από την περιοχή πωλούνται με το όνομα Hamadan. Κάθε χωριό έχει δικό του χαρακτήρα στην ύφανση χαλιών με τα δικά του σχέδια και χρώματα. Στα περισσότερα χαλιά Hamadan χρησιμοποιείται καλής ποιότητας μαλλί και σε ποικίλα χρώματα. Τα χρώματα είναι φυτικά και κυριαρχούν διάφορες αποχρώσεις του μπλε ίντιγκο και του κόκκινου.

Νομαδικά: Χαλιά που υφαίνονται από νομάδες. Οι νομάδες μετακινούνται συνεχώς και δεν μένουν μόνιμα σε κάποια γεωγραφική περιοχή. Κατασκευάζουν χειροποίητα χαλιά που υφαίνονται σε λυόμενους αργαλειούς. Για το λόγο αυτό μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στη ύφανση και τα χαλιά τους να είναι μερικές φορές ανομοιόμορφα στο σχήμα. Επίσης η σχεδίαση των χαλιών γίνεται από μνήμης κι εξαρτάται από την στιγμιαία έμπνευση του εκάστοτε τεχνίτη. Έτσι κάποιες φορές τα χαλιά τους ενδέχεται να μη διαθέτουν ομοιόμορφο σχέδιο σε όλη την επιφάνεια του χαλιού.

Οριζόντιες ή κάθετες σκιάσεις στο πέλος του χαλιού: Oι σκιάσεις οφείλονται στο δίπλωμα του χαλιού κατά την μεταφορά του. Όταν το χαλί στρωθεί και πατηθεί θα εξαλειφθούν. Παραδείγματα

Abrash: Λόγω της διαφορετικής λιπαρότητας των μαλλιών και της διαφορετικής ποσότητας αλατιού κατά την διαδικασία βαφής τα μαλλιά έχουν διαφορετική απορροφητικότητα σε ποσότητα χρώματος. Πριν την ύφανση δεν είναι τόσο ορατό. Κατά την διάρκεια της ύφανσης όμως γίνονται σειρές αποχρώσεων του ιδίου χρώματος. Αυτό λέγεται Αμπράς (Abrash) -που στα Περσικά σημαίνει συννεφάκι- και καταδεικνύει τη φυσικότητα και τη γνησιότητα των μαλλιών στα οποία δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου χημικά μέσα. Παραδείγματα

Βασική Κατηγορία
Τύπος
Προέλευση
Μέγεθος/Σχήμα
Μοτίβο
Ποιότητα
Χρώμα

Share

Pin it

Παρόμοια Χαλιά Που Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 206x160
404 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 203x145
309 €
Tuyserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 200x153
321 €
Tuyserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 209x141
207 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 198x140
291 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 198x144
300 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 196x150
309 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 216x153
231 €

Πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον δύο (2) χαλιά!

Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι έξι (6) χαλιά για σύγκριση!

Χαλιά Που Έχετε Δει

Tuyserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 210x153
444 €