fbΩράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-17:00     Σάββατο 10:00-15:00

  Τοποθεσία μαγαζιού

Sultanabad - Farahan Περσικό Χαλί 383x290

Sultanabad - Farahan Περσικό Χαλί 383x290

 Image Zoom


Τα χρώματα κάθε χαλιού φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με την πλευρά από την οποία τα κοιτάζετε. Μπορείτε να δείτε το χαλί από διάφορες οπτικές στις παρακάτω εικόνες:

  • Τιμή Προσφοράς: 1561       -50%
  • Τιμή Λιανικής: 3122 €
  • Κωδικός Χαλιού: cls1575-155
  • Μέγεθος: 383x290 cm
  • Πάχος: Μεσαίο (5-10 mm)
  • Παλαιότητα: 60-80 (Ημι-Αντίκα)
  • Πέλος - Στημόνι: Μαλλί σε Βαμβάκι
  • Πυκνότητα Κόμπων: περίπου 100.000 κόμποι ανά m²
  • Χρώματα χαλιού:
  • Σημαντική σημείωση: Υπάρχει μικρή φθορά σε ορισμένα σημεία του χαλιού.

Χαλιά Sultanabad: Στην επαρχία Φαραχάν (Farahan) βρίσκεται η πόλη Αράκ (Arak), παλαιότερα γνωστή ως Σουλτάναμπαντ (Sultanabad), με 500.000 κατοίκους είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια μιας μικρής πόλης που ονομάζονταν Ντασκερά (Daskerah). Τα χαλιά που υφαίνονται στην πόλη και στα γύρω χωριά είναι πανομοιότυπα με τα χαλιά Sarouk, αλλά η ποιότητα, τα σχέδια και τα χρώματα προορίζονται κυρίως για την αγορά της Αμερικής. Τα χαλιά Sultanabad είναι πολύ γέρα λόγω της πολύ σφιχτής ύφανσής τους και του ότι υφαίνονται με διπλό υφάδι. Το μαλλί τους είναι πολύ καλής ποιότητας. Τα χρώματα που χρησιμοποιούν είναι κόκκινο, ροζ, μπεζ και σκούρο μπλε ως βάση. Τα σχέδια τους περιέχουν συνήθως μενταγιόνπου περιβάλλονται από μονόχρωμες επιφάνειες. Επίσης υφαίνουν γεμάτα,πυκνά και λέπτα σχέδια με καμπυλόγραμμα λουλούδια όπως στα χαλιά Kirman.

Χαλιά Farahan: Η περιοχή Φαραχάν (Farahan) βρίσκεται στο κεντρικό Ιράν, περίπου 580 χλμ νότια της Τεχεράνης μεταξύ των πόλεων Αράκ (Arak), Κουμ (Qum) και Κασάν (Kashan). Αυτή η περιοχή έχει μακρά ιστορία στον κλάδο του χαλιού και από τον 19ο αιώνα γίνονται μεγάλες εξαγωγές προς την Ευρώπη. Στις δυτικές χώρες σήμερα τα χαλιά Farahan είναι γνωστά και ως Mahal. Τα χαλιά αυτά διαθέτουν στιβαρή κατασκευή και ήρεμα σχέδια. Για τη βαφή τους χρησιμοποιούνται ορυκτά που τους χαρίζουν ένα πράσινο της σκουριάς του χαλκού. Υφαίνονται στην περιοχή Σαρούκ (Sarouk) και είναι από τα πιο ονομαστά χαλιά της περιοχής. Συχνά διαθέτουν μπλε φόντο στο πέλος με επαναλαμβανόμενα σχέδια Herati και μενταγιόν που περιστοιχίζεται από καλλίγραμμα τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια, σε μεγάλη ποικιλία χρωματισμών. Το μαλλί τους είναι απαλό, πολύ καλής ποιότητας, το οποίο δίνει την δυνατότητα για πολύ λεπτή και σφιχτή ύφανση.

Κλασικά: Χαλιά που υφαίνονται σε αστικά κέντρα σε μόνιμα εργαστήρια και σταθερούς αργαλειούς (σε αντίθεση με τους νομάδες). Τα σχέδιά τους γίνονται πρώτα από σχεδιαστές χαλιών σε χαρτί. Τα σχέδια αυτά ακολουθεί πιστά ο υφαντής στην κατασκευή-ύφανση του χαλιού. Ακόμη όμως και σε αυτά τα χαλιά μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στη ύφανση τους.

Όλα τα χαλιά της CarpetU2 υπόκεινται σε καθαρισμό με αντιβακτηριακά και αντισκωρικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τη νομοθεσία της Περσίας.

Abrash: Λόγω της διαφορετικής λιπαρότητας των μαλλιών και της διαφορετικής ποσότητας αλατιού κατά την διαδικασία βαφής τα μαλλιά έχουν διαφορετική απορροφητικότητα σε ποσότητα χρώματος. Πριν την ύφανση δεν είναι τόσο ορατό. Κατά την διάρκεια της ύφανσης όμως γίνονται σειρές αποχρώσεων του ιδίου χρώματος. Αυτό λέγεται Αμπράς (Abrash) -που στα Περσικά σημαίνει συννεφάκι- και καταδεικνύει τη φυσικότητα και τη γνησιότητα των μαλλιών στα οποία δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου χημικά μέσα. Παραδείγματα

Βασική Κατηγορία
typos
Προέλευση
Μέγεθος/Σχήμα
Μοτίβο
Ποιότητα
Χρώμα

Pin it

Παρόμοια Χαλιά Που Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Vintage - Farahan
Vintage - Farahan 380x280
1196 €
Vintage - Farahan
Vintage - Farahan 380x293
1247 €
Vintage - Farahan
Vintage - Farahan 388x295
1282 €
Vintage - Farahan
Vintage - Farahan 388x295
1287 €
Sarouk - Farahan
Sarouk - Farahan 383x295
988 €
Χαλιά Που Έχετε Δει
Sultanabad - Farahan
Sultanabad - Farahan 383x290
1561 €

Πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον δύο (2) χαλιά!

Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι έξι (6) χαλιά για σύγκριση!